Kategóriák
 
 
 
 
 

4 lépés a velúr cipők tisztításához

 velúr narancssárga pumpák tisztítása

Ó, az a velúr...

Biztos vagyok benne, hogy voltál már olyan helyzetben, amikor egy sétából hazatérve a velúr cipőd nem a legjobban nézett ki. Nagyon jól tudjuk, hogy a velúr cipők jó állapotban tartása türelmet és odaadást igényel, mert minden alkalommal, amikor koszosak lesznek, tisztítani kell őket.

A velúr egy puha anyag, amely elegánsan néz ki, feltéve, ha tökéletesen tiszta. Lehetséges otthon tisztítani a velúr cipőt? Bármit is szeretnél, ajánlunk neked egy útmutatót - hogyan tisztítsd a velúr cipőt 4 lépésben. De először is nézzük, mire van szükséged az otthoni tisztításhoz.

Ha kíváncsi vagy, hogyan tisztítsd meg a velúr csizmát az úti sótól, vagy mit használj, hogy megtisztítsd velúr csizmát, ami túlélt egy nyári fesztivált, olvass tovább figyelmesen. A velúr csizma tisztításához otthon kell tartani a megfelelő kiegészítőket, például egy velúr tisztítására kifejlesztett spray-t. Ezután szükséged lesz egy papírtörlőre, ecetre, egy flanellkendőre és egy puha sörtéjű cipőkefére.

Velúr cipők tisztítása - 4 lépés

1. A velúr cipők tisztításának első lépése az anyag textúrájának kisimítása. Ez történhet egy speciális velúr kefével, egy közönséges puha sörtéjű kefével vagy egy egyszerű nedves ruhával.

2. A második tisztítási lépésben a lábbeli foltjainak eltávolítására összpontosíts. A sár és egyéb szennyeződések nyomai egy ronggyal különösebb gond nélkül eltávolíthatók. Ha a sár- vagy esőfoltok még nedvesek, vagy várd meg, amíg megszáradnak, mielőtt elkezded a velúr cipők tisztítását, vagy szárítsd meg őket papírtörlővel. Felhívjuk figyelmed, hogy ne használj folteltávolítót, ha jelentős foltok vannak a cipőn, mert tönkreteheti az anyag finom textúráját.

3. A harmadik lépés a velúr csizma áttörlése egy előzőleg enyhén, 1:1 arányban vízzel kevert alkoholos ecettel átitatott flanellkendővel vagy papírtörlővel.

4. A negyedik lépésben ismét tisztítsd meg a csizmát, ezúttal egy tiszta ruhával, és hagyd megszáradni. Végül a megtisztított cipőt fújd be egy speciális, velúr bőrre kifejlesztett termékkel, amely megvédi a cipő felületét a sérüléstől és az újbóli szennyeződéstől.

Mit nem szabad elfelejteni?

Végezetül van még néhány értékes tippünk számodra:

  • ne feledje, hogy a velúr cipő nem mosható gépben, és nem ajánlott vízbe meríteni,
  • a velúr nem tolerálja a vízzel való érintkezést, ezért a legjobb, ha száraz tisztítással vagy az ilyen típusú anyagokhoz tervezett speciális termékekkel tisztítjuk,
  • ha a cipő vizes lesz, ne szárítsd közvetlen napfényben, mert kifakulhat,
  • a velúr cipőket sötét, jól szellőző helyiségben érdemes szárítani - érdemes papírral kitömni, hogy ne változzon meg a cipő formája.

Ha a velúr cipők rajongója vagy, tekintsd meg kínálatunkat, és válassz egy olyan darabot, amely pont a megfelelő színt adja megjelenésednek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió