Kategóriák
 
 
 
 
 

6 tipp, hogyan nyújtsd egyszerűen, gyorsan és hatékonyan a cipődet

6 tipp, hogyan nyújtsd egyszerűen, gyorsan és hatékonyan a cipődet

A legjobb védekezés a megelőzés

A leghatékonyabb módja a tökéletesen illeszkedő cipő garanciájának, ha körültekintően járunk el a vásárláskor. Ha online rendelsz, ne feledd el megmérni a lábad, mielőtt végleges döntést hoznál. Ezután hasonlítsa össze a mért méreteket a gyártó által megadott méretekkel.

Séta, seta, séta

Igen, a leggyakoribb és legismertebb válasz a cipő nyújtására az, hogy egyszerűen szét kell sétálni a cipőt. Annak érdekében azonban, hogy ne okozzon több fájdalmat, mint jót, azt javasoljuk, hogy ezt fokozatosan tedd. Az új cipőt mindig viseld este legalább egy órán keresztül, és sétálj benne a ház körül. Este a lábak az egész nap után kissé megduzzadtak, így a nyújtás hatékonyabb lesz. A vastag zokni viselése is segíthet. Ezek megvédik a lábat a zúzódásoktól, ugyanakkor erősítik a nyújtás hatását. A még nagyobb hatékonyság érdekében a zoknit be is nedvesítheted. Mielőtt azonban felhúznád, csavard ki, hogy ne csöpögjön belőlük a víz.

Újságpapírok

Egy másik módja az új cipők nyújtásának az újságpapírok használata. Tömd ki velük a cipőt, és hagyd, hogy legalább 12 órán át "dolgozzanak". Ezt a módszert szabadon kombinálhatod másokkal, hogy még jobb eredményt érj el.

Jég

A jéggel történő nyújtás hasonló elven működik. Önts vizet erős, újrazárható műanyag zacskókba. Ezután tedd őket a cipőbe és tedd a fagyasztóba. Várj, amíg a víz teljesen megfagy, ami megnöveli a térfogatát és kitágítja a cipőt. Miután kivetted őket a fagyasztóból, vedd fel a cipőt és sétálj egy kicsit, amíg el nem éri a normál hőmérsékletét. Ezt az eljárást különösen bőrcipők esetében ajánljuk. De vigyázz, hogy ne töltsd túl a vízzel teli zacskókat. A túl nagy térfogat miatt a bőr megrepedhet.

Hajszárító

Az utolsó otthoni módszer a cipő nyújtására a hajszárító használata. Szükséged lesz vastag zoknikra, a cipőre és hajszárítóra. Vedd fel a zoknit és a cipőt. Állítsd a hajszárítót közepes hőmérsékletre, és 20-30 másodpercig fújd a cipőd azon a helyen, ahol nyom. Tartsd magadon a cipődet, amíg ki nem hűl. Szükség esetén megismételheted ezt a folyamatot.

Fordulj szakemberhez

Tudtad, hogy a cipész az új cipő nyújtásában is tud segíteni? Ez egy viszonylag kevésbé ismert, de egyáltalán nem drága szolgáltatás, amelyet szinte minden jó cipész kínál. Az elv lényege a speciális feszítők használata, amelyeknek köszönhetően a cipész könnyen és biztonságosan tudja a cipőt a lábadhoz igazítani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió