Kategóriák
 
 
 
 
 

Hogyan tisztítsuk a tornacipőket – útmutató lépésről-lépésre

Hogyan tisztítsuk a tornacipőket

A stílusos női tornacipők egyike azoknak a daraboknak, amelyeket mindig érdemes a szekrényedben tartani. Különösen népszerűek az univerzális fehér tornacipők, amelyeket bármilyen öltözékhez könnyedén párosíthatsz. Választásukkor az anyagot is mérlegelni fogod. Íme, hogyan tisztítsd a tornacipőket, hogy újra úgy nézzenek ki, mintha újak lennének.

Hogyan tisztítsuk a tornacipőket kézzel?

1. Először tisztítsd meg a tornacipőt a portól és a durva szennyeződésektől egy jó minőségű cipőkefével. A talpakat és a gumis részeket is kiválóan tisztítja a kristályos gumi.

2. Készítsd el a tisztító keveréket. Használhatsz meleg vizet kis mennyiségű mosószerrel vagy mosogatószerrel keverve. Ha nincs más kéznél, a hajsampon is működik.

3. Ha a cipőfűzők is piszkosak, vedd ki őket és alaposan mosd ki az előkészített szappanos vízben vagy mosógépben, kíméletes mosási cikluson. Hagy őket szabadon megszáradni.

4. Áztass be egy puha sörtéjű kefét, egy régi fogkefét vagy egy ruhát a tisztító keverékbe, és gyengéd körkörös mozdulatokkal tisztítsd meg az egész cipőt.

5. Ha a belső talpbetéteket is meg kell tisztítani, vedd ki őket a cipőből, tisztítsd meg az előkészített oldattal, és hagyd megszáradni.

6. Végül töröld szárazra az egész tornacipőt egy száraz mikroszálas törülközővel vagy puha ruhával.

Hogyan kell mosógépben mosni a fehér tornacipőt?

A mosógép nagy kockázatot jelent bármilyen típusú lábbeli esetében. A fehér tornacipő megsérülhet vagy megsárgulhat. Ezért a legtöbb esetben nem ajánljuk ezt a módszert! Ha azonban mégis ki szeretnéd próbálni, íme néhány tipp, hogyan tisztítsd a tornacipőt a mosógépben biztonságosan:

1. Csak a szövet és a nem túl sok ragasztott részű tornacipőket mosd mosógépben.

2. Helyezd a tornacipőt egy biztonságos, cipők mosásához kialakított védőzsákba, vagy mosd valami puha dologgal, például törölközővel.

3. A cipőfűzőket és a talpbetéteket szebben ki lehet mosni, ha kiveszed őket a cipőből. Ezért tedd őket külön védőzsákba.

4. Kímélő mosási ciklusban, legfeljebb 30°C-on, normál mennyiségű folyékony mosószerrel mosd.

5. Hagyd a cipőt, a cipőfűzőt és a talpbetéteket is szabadon megszáradni. Ne tedd őket a szárítóba!

Hogyan kell mosógépben mosni a fehér tornacipőt

Hogyan kell tisztítani a fehér bőr tornacipőt?

A megfelelő ápolás mellett a bőrből készült tornacipők élettartamát megfelelően kiválasztott tisztítószerekkel is meghosszabbíthatod. A kisebb foltokhoz elég egy nedves kendő, de a mélytisztításhoz speciális bőrre való tisztítószappan használata ajánlott. Ne felejtsd el impregnálni a tornacipőt a tisztítás után! A velúr és nubuk bőrhöz való kefe szintén praktikus segédeszköz, amely kiválóan alkalmas a velúr tornacipők napi karbantartására.

Hogyan kell tisztítani a fehér bőr tornacipőt

Ily módon bármely női tornacipőre vigyázhatsz. Közeledik a nyári szezon. Kitisztítottad már a sajátod?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió