Kategóriák
 
 
 
 
 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő esküvői cipőt vendégként

Esküvői cipő: Tippek a küldetésekhez

Vedd figyelembe az esküvő öltözködési szabályait és stílusát

Ha az esküvő formálisabb és elvárt az elegáns öltözködés, érdemes alacsonyabb sarkú cipőt választani. Ez a cipőstílus eleganciát kölcsönöz az öltözékednek. Választhatsz közepes sarkú cipőt is, amely optikailag karcsúsít. A klasszikus, finom díszítésekkel ellátott magassarkú szintén kiváló választás.

Egy lazább, például vidéki esküvőre kényelmes platformos cipőt vagy akár kiváló minőségű szandált is választhatsz. Nagyobb választási szabadságod van. Választhatsz merész színű cipőket is, amelyekben kitűnsz, vagy olyan kényelmes cipőket, amelyekben szabadabban mozoghatsz és korlátok nélkül táncolhatsz. Bátran próbáld ki a balerinákat vagy a szandálokat.

MENBUR NŐI ELEGÁNS SZANDÁL - RÓZSASZÍN

Figyelj a kényelemre

Mivel az esküvő az esti órákig tart, elengedhetetlen, hogy olyan cipőt válassz, amelyben kényelmesen érzed magad. Mindenekelőtt vedd figyelembe a magassarkú cipő sarokmagasságát. A magassarkú cipő lehet elegáns, de ha nem vagy hozzászokva a benne való járáshoz, akkor bajba kerülhetsz. Az alacsonyabb sarkú cipők, vagy akár az elegáns balerinák nagyobb valószínűséggel kényelmesek lesznek. A cipő sarokmagassága mellett az anyagra is ügyelj. Elég puhának kell lennie ahhoz, hogy alkalmazkodjon a lábad formájához és ne okozzon kellemetlen hólyagokat. Ugyanakkor a cipőnek eléggé légáteresztőnek is kell lennie.

Ne feledd, hogy a kényelem kulcsfontosságú, mert ha kényelmetlenül érzed magad, az negatívan befolyásolhatja az esküvői élményt.

TAMARIS NŐI LAKKBŐR MAGASSARKÚ CIPŐ NYITOTT SAROKKAL - HALVÁNY RÓZSASZÍN

Vedd figyelembe az időjárást és az esküvő helyszínét

Ha az esküvőt a nyári szezonra tervezik, vagy a szabadban tartják, fontos, hogy olyan cipőt válassz, amely kényelmes és szellős. Válaszd a könnyű anyagból készülteket, például szandálokat, nyitott orrú vagy ,,perforált" mintájú ,,oxfordokat", illetve nyitott cipőket. Ezzel szemben, ha az esküvőt a téli szezonra tervezik, fontos, hogy olyan cipőt válassz, amely melegen tartja a lábad. Olyan anyagokhoz nyúlj, mint a bőr vagy a velúr.

Ha az esküvő füvön vagy burkolatlan talajon zajlik, célszerű olyan cipőt választani, amely stabilitást ad és minimalizálja a talajba süllyedés kockázatát. Ilyen esetekben jobb, ha alacsonyabb sarkú vagy sarok nélküli cipőt választasz, például balerinát, platformos szandált vagy erős talpú cipőt.

EPICA NŐI BŐR SZANDÁL - FEHÉR

Hangold a cipő színét és stílusát az öltözékedhez

Ha színes, merész mintájú ruhád van, fontos, hogy olyan cipőt válassz, amely nem versenyez vele. Ebben az esetben a semleges színek, például a fekete, a fehér, a bézs vagy a szürke a jobb. Ezek mindig biztonságos és elegáns választások.

Ha azonban a feltűnőbb cipőket kedveled, választhatsz a ruhával azonos színű cipőt. Ha például pirosat viselsz, akkor választhatsz piros árnyalatú cipőt is. Ez gyönyörű színjátékot fog eredményezni.

A szín mellett a cipő stílusát is fontos figyelembe venni. Ha elegáns és formális ruhát viselsz, akkor célszerű olyan cipőt választani, amely szintén elegáns és formális lesz. A finom sarkú cipők vagy a finom elemekkel ellátott szandálok remek kiegészítői lesznek egy ilyen stílusnak. Ezzel szemben, ha alkalmi ruhát vagy szoknyát és blúzt viselsz, megengedheted magadnak a kicsit lazább stílusú cipőt.

GUESS NŐI BŐR MAGASSARKÚ CIPŐ NYITOTT SAROKKAL - FEKETE

Hogyan válasszuk ki a megfelelő esküvői cipőt vendégként: néhány tipp a tanulságokhoz

Ha az esküvői cipőt vendégként választod, próbáld fel a cipőt előzetesen. Sétálj bennük otthon, hogy megbizonyosodj arról, hogy kényelmes. Próbáljon egyensúlyt találni a kényelem és a stílus között.  Ha merész részletekkel, például pántokkal, masnikkal vagy strasszkövekkel díszített cipőt választasz, fontold meg a kiegészítők kiválasztását. Ne feledkezz meg a stílusáról sem. Olyan cipőt válassz, amelyben magabiztosnak és kényelmesen érzed magad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió