Kategóriák
 
 
 
 
 

ITT VAN: AZ ESKÜVŐ! KELL A MEGFELELŐ, FEHÉR DARAB

esküvői cipőkFurcsa, de régen a fehér szín nem volt az esküvői nap szimbóluma. A nők krémszínű vagy bézs árnyalatokat viseltek ezen a napon, még a ruhákhoz és a kiegészítőkhöz is, valamint a magassarkúk esetében is. Ezek a színek adták meg a kiegészítőknek, valamint a cipőknek azt a bizonyos pluszt.

A másik szín, ami számomra nagyon szokatlan, de a múltban nagy kedvenc volt, az a  kék. A kéket akkoriban Angliában a tisztaság színének tekintették. A fehér csak a 19. század közepén jelent meg először az esküvőkkel kapcsolatban. Pontosabban 1840-et írtak, amikor Viktória királynő az esküvői ruha és a kiegészítők fehér változatát választotta.

Szlovákiában a menyasszonyi ruhák története is nagyon változatos és eltérő falutól vagy régiótól függően. A tekovi lányok a sötét színű ruhákat részesítették előnyben, míg Háromszéken a fehér ruhák voltak a legelterjedtebbek, nyakukban rózsafüzérrel. Ma Európában és Amerikában a legtöbb nő ezen a napon a fehér színhez ragaszkodik, mivel az idők során itt a nász jelképévé vált.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt és élvezzük a lakodalmat a legjobban?

Legelőször is az esküvői cipő kiválasztásakor az alapvető pillérekre kell összpontosítani : kényelem, megfelelő méret és stabilitás.  

Ha a magassarkúk nem elég kényelmesek számodra, próbáld meg a gélbetétek használatát, melyek csökkenthetik az apróbb hibákat. De mégis! Gondolj elsősorban a kényelemre, amit a cipő nyújtani fog neked. Elvégre egész éjszaka rajtad kell maradjon... És még egy apró trükk. Ha jó előre kiválasztod a cipődet, akkor bőven lesz időd megszokni, illetve egy kicsit betörni. Az esti gyakorlás a tévéhíradó előtt garantálja, hogy az esküvőd napján magabiztosabban fogsz végigsétálni az oltárig.      

Egy másik nagyon fontos szempont a megfelelő méret. Nem is gondolnád, hogy 1 hiányzó milliméter mekkora kárt tud okozni egy este alatt. Igazából, ha visszagondolsz néhány reggelre egy jó buli után, valószínűleg eszedbe jut. És most tegye fel a kezét mindenki, aki valaha is táncolt már mezítláb családi összejövetelen vagy céges bulin.  Ezért is számít a méretválasztásnál a cipő szabása és típusa is. Nem szabad, hogy valahol is dörzsölje a lábadat járás közben, vagy például a különböző modelleknél a sarok és a cipő vége között egy kis hely legyen, mert ez egyáltalán nem a megfelelő öltözék jele.    

És végül a stabilitás. Ez az a pont, amely garantálja az önbizalom érzését. Ha nem szokványos, hanem szabadtéri esküvő mellett döntöttél, igazítsd a lábbelit ennek megfelelően és válassz félcipőt. Bizonyára értékelni fogod a megtakarított időt, amit a magassarkúdnál a sarkon lévő sár és a fűdarabok eltávolításával megspórolsz.

És mi a helyzet a magassarkúval?

A magassarkúkkal kapcsolatban az ésszerű döntéshozatal útját javasoljuk. Különösen akkor, ha Te (vagy inkább a lábad) nincs hozzászokva a magassarkú cipőkhöz. Ha azonban a magassarkú a mindennapi öltözködésed része, és a lábad hozzászokott a sarkak lejtéséhez, nyugodt lelkiismerettel nyúlj ehhez a változathoz.

Vigyázz, hogy ne legyél magasabb a vőlegénynél!

Ha azonban nem rajongsz a magas cipőkért, akkor választhatsz valami kevésbé magas, de kicsit szokatlanabb vagy "menőbb" cipőt. Azt mondják, hogy az ideális sarokmagasság egy ilyen alkalomra 3-5 cm.

Az utóbbi évek hatalmas trendje például a klasszikus fehér vászon lett, amely elegáns menyasszonyi ruhákkal igazán érdekes kontrasztos kombinációt alkot. Igen; jól olvastad, a fehér ruhák vagy fehér sneakerek nem tiltottak menyasszonyi ruhákkal! Sőt, az interneten több olyan művészt is találhatsz, akik már kifejezetten arra vállalkoznak, hogy közvetlenül a vászonra vagy a sneakerekre rajzolják az esküvői motívumokat, ezzel egy gyönyörű emléket alkotva.

Ami a 2023-as általános esküvői trendeket illeti, az úgynevezett buborékos cseppentés, ahol a pezsgő egy pohárpiramisban folyik lefelé, az első helyen áll. A szabadtéri esküvők is megerősítették pozíciójukat, ami idén is totális sláger lesz (szóval ne felejtsd el, hogy a koszorúslányok edzőcipőt viseljenek). Vannak azonban olyan lehetőségek is, mint a balerinák vagy a loaferek (papucscipő), amelyek idén szintén teljes sláger lesz. A színek tekintetében a trendek a földszínekhez, a zöldekhez, a bézs színűekhez és a szürkékhez ragaszkodnak. A dekorációban pedig sok szezonális virág lesz, és a természetes sarkok vagy kis chill-out zónák az esküvő helyszínén szintén divatosak lesznek.  

Tehát bármilyen verzió mellett is döntesz az esküvőd napjára, ne felejtsd el, hogy a megfelelő esküvői magassarkúkat megtalálod a www.robelshoes.hu webáruházunkban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió