Kategóriák
 
 
 
 
 

Kis nők, magassarkú cipők? Mi a megfelelő lábbeli az alacsony magasságodhoz?

Azt mondják, hogy a szépség nem ismeri a magasságot, a súlyt vagy az arányokat. De legyünk őszinték! A szépség minden életkorban, bármilyen testalkattal, egy bizonyos divatkódot követve virágzik. Ez érvényes mind a ruhák, mind a cipők kiválasztásakor. És mi pontosan erre koncentrálunk!

Ma kifejezetten a kis nőkre és a számukra megfelelő cipőkre összpontosítunk. Először is tegyünk különbséget a kis nők - általános testmagasság és a "petit legs", azaz a rövid lábú nők között. A rövid lábak nem feltétlenül jelentenek alacsony termetet, ezért az univerzális tanácsok nem vonatkoznak mindkét csoportra. De talán segíthetünk tippjeinkkel a rangsorolásban.

Bár igaz, hogy a kis nőknek is van 36-37-es lábuk, de ez nem mindig van így, ezért a cipőt körültekintően kell kiválasztani. Ugyanis minél nagyobb a számozás, annál nagyobb a cipő térfogata. Ezt pedig a kis nőknél  nem szeretnénk!

Magasság, szín és dizájn - minden számít

Mindannyian tudjuk, vagy legalábbis gondoljuk, hogy a magassarkú cipő optikailag magasít minket. Azonban ahhoz, hogy a teljes női sziluettet egyensúlyba hozzuk, gondolnunk kell a következőkre:

Nemcsak a magasság, hanem a sarok szélessége is fontos. Minél szélesebb a sarok, annál negatívabb hatást kelt egy kis nő általános megjelenésére. A kis nőknek kerülniük kell a platform cipőket, az ék alakú sarkakat vagy a "póni" sarkakat (ez egy magas cipő, amelynek pataszerű a sarka). A tűsarkú cipők viszont remek alternatívát jelentenek, és mivel ezek - legalábbis a lakosság nagy része számára - nem hordhatók napi szinten, tökéletesen helyettesíthetők a blokk sarkú cipőkkel. Egyrészt stabilak járás közben, másrészt nem szélesítik a lábat, és nem növelik a magasságot. Egy másik fontos tényező a cipő színe.

A sötétebb árnyalatok hízelgőbbek egy vékony alkat számára, mert nem hívják fel magukra a figyelmet - és így nem árulják el, hogy a magasságnövelés titkos fegyverei. Ne aggódj amiatt, hogy csak feketét vagy barnát vásárolsz. Még a sötét bordó vagy a sötétkék is megfelelő erre a célra. A bézs és a "nude" árnyalatok a rövidebb lábú hölgyeknek előnyösek (ha a bőr színéhez közeli színt választanak) az optikai hosszabbítás érdekében, mert a magassággal nem sokat tudnak kezdeni. Az ilyen bézs balerinák kényelmesek lesznek, de nem fognak Téged vagy az öltözéked kiemelni a tömegből.

A fényes cipők mellett az extravagáns modelleket is ki kell hagyniuk a kis nőknek. Minél egyszerűbb a modell, annál jobban "beleolvad" az öltözékbe. De nem kell, hogy észrevétlen maradj! Viszont a fantáziadús kiegészítőket, mint például masnik, csatok, virágok, csillogás, azonban ajánlatos kerülni...

Pánt a boka körül. Ha alacsony vagy és rövid a lábad, kerüld a bokánál pántos cipőt. Az ilyen szandálok vagy pömpszök szexik, de egy rövid vagy esetleg erősebb lábakon nem mutatnak jól. Ha ennek ellenére sem akarsz lemondani a pántról, legyen a lehető legvékonyabb. A vastag pántokkal nem teszel jót a lábadnak és olcsónak vagy akár közönségesnek is tűnhetnek.

A felsőrész magasságának arányosnak kell lennie a sarok magasságával. A kis hölgyeket olyan hírességek inspirálhatják, mint Kylie Minogue, Shakira, Madonna. Ők gyakran viselnek magassarkú csizmát. A kis nőknek általában azt tanácsolják, hogy kerüljék a lapos talpú csizmákat. Az uniszex cipők, sneakerek, amelyeknek magas a felsőrésze és alacsony a talpa, ugyanolyan negatív hatással bírnak. A magas felsőrész és a lapos sarok kombinációja nem vonzó és megrövidíti a kis nők lábát. A balerinák vagy Mary Janes cipők alacsony felsőrészűek és sarok nélküliek- vagyis a megfelelő kombináció, de nem különösebben hízelgőek egy rövid lábú viselő számára.

A megfelelő cipő a kis nők számára

Hogyan mehetsz biztosra és viselheted a megfelelő cipőt, ha alacsony vagy?

A vékony nők számára a magas sarkú cipők a tökéletesek, a fekete bokacsizma sarokkal (a hosszú, keskeny nadrággal összhangban), a sötét színű, közepesen magassarkú pömpsz, az elegáns, magasabb sarkú papucsok. A szakértők azt tanácsolják, hogy a téli lábbeliket különösen a nadrágokkal hozzuk összhangba, a fekete csizma a fekete nadrágon vizuálisan hosszabbá és magasabbá teszi a lábakat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió