Kategóriák
 
 
 
 
 

MIKOR ÉS HOGYAN VÁSÁROLJUNK CIPŐT?

A cipővásárlás számunkra, legalábbis a nők számára, öröm . Megtalálni a megfelelő modellt, ami illik hozzánk, nem mindig könnyű. A megfelelő helyeken és a megfelelő időben kell választani.

Gyerekkorunkban könnyű dolgunk volt - iskola után a szüleink elvittek minket a cipőboltba, hogy felpróbáljuk a polcokon lévő darabokat. Az eladónő többé-kevésbé hajlandó volt segíteni és hozni egy másik dobozt, amelyben legalább egy kicsivel nagyobb méret volt – hogy tovább tudjuk hordani a cipőt -, és mindkét pár rövid értékelése és próbálása után gyorsan el is tűnhettünk. Nem márkákkal, stílusokkal foglalkoztunk, hanem mérettel és árral. Az pedig, hogy azonnal új csizmát vagy félcipőt vehetünk fel ....

Hogyan vásárolunk manapság cipőt? Kifinomult, gyors, egyszerű, de néha hosszadalmas és nem hatékony. A üzletek mellett ma már az online értékesítés is magától értetődő. Ebben az esetben ugyanazok a kritériumok vonatkoznak a cipők tesztelésére, mint az üzletben, csak azzal a kockázattal, hogy a nem megfelelő párat postán kell visszaküldeni az üzletbe. Ideálisabb (ez a Robel üzletláncra is vonatkozik), ha az online értékesítésből származó cipők bármelyik márkaboltban kipróbálhatók, cserélhetők vagy visszaküldhetők.

De térjünk vissza a cipőválasztáshoz. Mindenekelőtt szükséged van egy pontosan lemért lábméretre a nagylábujjad hegyétől a sarkad végéig. Ezután könnyebb meghatározni a láb méretét a centiméterben megadott hossz alapján. Az EU-ban a legkönnyebben a számozással tájékozódhatsz, de vedd figyelembe, hogy egyes márkák méretei ugyanabban a számban eltérnek. A márkák gyártási kaptafát használnak, amelyeket különösen a szélességhez tudnak igazítani, és félszámos jelöléseket is találsz (37,5 - 38,5). Ezért könnyen előfordulhat, hogy bár 38-as cipőméretet viselsz, egyes márkáknál a 37-es méret jobban fog passzolni, és valahol a 39-es mérethez nyúlsz.

A LEGJOBB IDŐ A VÁSÁRLÁSRA A  DÉLUTÁN

A legjobb tesztelési hatás elérése érdekében a podológusok azt tanácsolják, hogy délután, ideális esetben délután 4 óra körül menj vásárolni. A lábak napközben a fizikai tevékenységek vagy az időjárás (meleg, hideg) miatt természetesen valamennyit alakulnak. Délutánra érik el a legnagyobb térfogatot (nem akarjuk rögtön a duzzadt szót használni, mert ez egy természetes folyamat), és ennek megfelelően válasszunk új cipőt. Ha kora reggel, fizikai aktivitás nélkül próbáljuk fel a cipőt, akkor a lábunk pihent és kényelmesen érzi magát még a kisebb méretben is. Napközben azonban a lábunk térfogata megnő, ami miatt a cipő délutánra elkezdhet nyomni és "dörzsölni". Próba során tartsd szem előtt, hogy melyik cipőt fogod zoknival, harisnyával viselni, így kell elképzelni a végső hatást.

Mondanom sem kell, hogy egy cipő próbálásakor mindkét felét fel kell vennie, rá kell állni és néhány lépést kell tenni benne - ideális esetben tükör előtt, hogy reálisan megtapasztalhassuk, hogyan érzi magát a láb az új cipőben. Azt mondják, hogy egyikünknek sem pontosan egyforma a két lába és néha az okozhatja a különbséget, hogy az egyik láb erősebb vagy az egyik cipő jobban kitágul. Ha úgy érzed, hogy nem egészen tökéletes, ne félj egy másik cipőmodell után nyúlni, lehet, hogy több van benne, mint amire számítottál a kedvencedhez képest. Inkább próbáld ki más márkák kínálatát. Azt szeretnénk, hogy a cipő jól szolgáljon minket, hogy a lábunknak jobb legyen és kényelmes legyen.

A Robelshoes-nál mindig a szépséget, az egészséget és a stílust keressük. Olyan cipőket választunk, amelyekért a lábad hálás lesz. Ne feledd, hogy amit online találsz, azt a legközelebbi Robel cipő és kiegészítő üzletbe kérheted és képzett munkatársaink segítségével tudod meghozni a megfelelő választást.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió