Kategóriák
 
 
 
 
 

Női hótaposó: A hideg nem fog elkapni!

Emlékszel még a gyerekkorodra, a havas rétekre, hegyekre, szánkózásra, a játszadozásra a téli hóban? Melegebb nadrágban, harisnyában és hótaposóban? Igen, a tél hosszú volt, erős, de szórakoztató és elviselhető. Ma vesszük csak igazán észre, hogy a téli lábbelinknek mennyit kellett kibírniuk. Hányszor támogattak már minket a nem túl modern, de praktikus hótaposók!

Bár manapság a városban már nem kell gyakran megküzdenünk a hóval, még mindig szeretünk kényelmes, szigetelt cipőt vinni a téli szórakozáshoz, ami - gyermekkorunkkal ellentétben - nagyon "OTT" tud lenni.

A női hótaposók újra megjelennek a színen, engedd, hogy meghívjanak a kedvenc márkáid világába, amelyek még a zord télen is gondoskodnak a lábadról. A hótaposók drasztikus változásokon mentek keresztül a kezdetek óta, aminek köszönhetően szereted, ha elcsábítanak.

Stílusos tél, kényelmes lábbeli

A "hócipő", hótaposó, vagy bárhogy is hívták akkoriban, textil formájában (addig a mokaszinok talpára erősített fa lapokat használták a hóban) az 1860-as években jelent meg. Bársonyból készültek, gyapjúval vagy nyúlszőrmével bélelve. Csak egy zsinórral zárták őket, és bár szigeteltek voltak, nem voltak praktikusak azon nők számára, akik télen szárazon akarták tartani a lábukat.

1940 körül kezdték el használni a sót a havas utakon és járdákon. Ebben az időben a szövet talp helyett gumitalpat kaptak a hótaposók. Akár magas, akár alacsony talp volt, ez előrelépést jelentett az ilyen típusú cipő fejlődésében, mivel a láb hirtelen nagyobb kényelmet és védelmet kapott. A leleményes hölgyek a cipő felvétele előtt műanyag kenyereszsákba is beletették a lábukat, mert egy további védőréteget akartak kapni a hó ellen.

A lovaskocsikon már a viktoriánus korban is viseltek fűzős csizmát, a 20. századi hölgyek mindenképpen stílusos telet akartak. A gyakran szőrmével bélelt bőrcsizmák Amerikában és egész Európában népszerűek voltak, könnyen fel- és levehetőek, a nők társasági körökben és szabadidős sporttevékenységekhez egyaránt viselhették. És lényegében itt kezdődött minden, a funkcionalitás megtalálta a stílust, és a női hótaposók megkezdték életútjukat.

Márkás és a kifutóra is való - szemérmetlenül modern női hótaposó

Az egykor működésképtelen és egyszerű cipő téli trenddé nőtte ki magát, és neves tervezők is csatlakoztak hozzá, divatos darabokká emelve őket. A női hótaposók vízálló anyagokat, elegendő szigetelést, új célszerű kialakítást kaptak. A kifutókat is meghódították, ezért ma már a divatrajongók, az olyan márkák szerelmesei, mint a Miu Miu, Chanel, Calvin Klein sem ellenzik őket. Ha te is szeretnél egy modern és kifinomult téli megjelenést találni, itt az ideje, hogy válassz! Például a Robelshoes webáruházunkban is.

Hogyan lehet felismerni az igazi hótaposókat és mi a különbség köztük és a hagyományos csizmák között? A hótaposók elsősorban vízállóak. Legtöbbjüknek magas felsőrésze van (bár kivételesen a boka fölé érő változatban is lehet kapni) - a hó elleni hatékony küzdelem érdekében, valamint gumitalpa. Ez nedves, latyakos és havas terepen hasznos. Felnőttek és gyerekek egyaránt szívesen viselnek hó és pocsolya ellenálló cipőt. Hiszen tudjuk, hogy télen sem akadályozza meg semmi a gyerekeinket abban, hogy felfedezzék a különböző kültéri tereket.

Ez az egyik különbség a csizmák és hótaposók között - míg a csizmák elsősorban a belvárosii környezetre, a jól karbantartott utakra készültek, a hótapadók ellenállnak a nedvességnek is.

A hócipők és csizmák karbantartásában is különbséget találsz. Az előbbiek könnyen tisztítható anyagokból készülnek, a csizmák viszont nehezebben adják meg magukat a tisztításnak. Ez a lábbelik árában is tükröződik, a hócipők nehezebbek, kevésbé lélegzőek és drágábbak.

A szigetelés, mint a téli lábbelik másik tényezője - a hócipők közepes vagy teljes szigeteléssel, szigetelőréteggel rendelkeznek, a csizmák bármelyik változatban választhatók. A bélés nélküliek is népszerűek.

Mindezek után megjött a "hangulat" egy jó minőségű, modern és meleg hócipőhöz? Válaszd ki velünk a tökéleteset! Téli kollekciónkban találsz Tamaris, Ara, Calvin Klein, Gant, M&G, Rieker, Robel, Skechers hócipőket - végtelen számú cipőötletünk van a hideg tél legyőzéséhez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió