Kategóriák
 
 
 
 
 

Vannak trendek! De hogyan viseljük a loafert?

Egy téma, ami nélkül az ősz el sem kezdődhetne. Oké, vannak trendek, de hogyan viseljük a loafereket?  Nem hagyhatjuk említés nélkül, hogy rendkívül kényelmesek és egész nap viselheted őket anélkül, hogy egy csipetnyi kellemetlenséggel is meg kellene küzdened. Valószínűleg ezért van az, hogy az eredetileg férfi cipőnek számító loaferek a nők szívét is meghódították. Szóval foglaljuk össze!

Hogyan viseljük a mokaszint?

Egy igazán nagyszerű és nagyon modern változata a loaferek használatának egy férfi öltözéknél, ha például fekete öltönynadrággal és egy teljesen minimalista, fehér, túlméretezett inggel kombinálod. De hogy hangsúlyozd a feminine megjelenésed, ne felejts el merész rúzsárnyalatokhoz nyúlni. Ideális esetben legyen egy mélyvörös árnyalat, hiszen a rikító vörös idén garantáltan viselhető lesz. Ha azonban nem mersz ennyire merész lenni, akkor a kiegészítők és ékszerek útját járhatod, ahol a mélyvöröshöz hasonlóan a szerénységből sem kell spórolnod.

És hogy nem lehet elegáns ruhákhoz viselni? Eszedbe se jusson! A megfelelő loafer könnyedén viselhető szoknyával vagy business ruhával, hiszen csak egy sarkat kell hozzátenned, például, és máris megvan az elegáns hölgyeknek való változat. Nos? Még mindig nem szerettél bele?

Ha azonban azon hölgyek közé tartozol, akik nem igazán találták meg bennük a kedvenc modelljüket, vagy ha úgy érzed, hogy a loaferek kicsit másképp állnak rajtad, mint ahogyan elképzelted, próbáld ki például egy azonos színű, A-vonalú bőrszoknyával, és meglátod, milyen gyorsan meggondolod magad. Bízz bennünk! A lábad imádni fogja őket!

És ha már a színeknél tartunk. A kalandvágyóknak remek híreink vannak. A loaferekkel olyan őrült lehetsz, amennyire a kreatív lelked engedi. Idén minden a rózsaszínről szól a kifutókon, így próbálj meg tündökölni és válassz például egy pár lakkcipőt fukszia vagy magenta színben. De meg kell, hogy említsük a piros, a lime vagy a levendula színeket is, amelyeket idén mindenhol és mindenen viselnek.  Bár el kell ismernünk, hogy a lakkozott változat garantáltan ütős lesz feketében, vagy ha az idei év egyik másik színét, nevezetesen a bézst választod. Luxus megjelenésű, időtlenségének köszönhetően könnyen kombinálható, és rendkívül kényelmes. Mi mást kívánhatna még egy nő egy pár cipőtől?

És ott vannak a férfiak. Erről a témáról sem szabad megfeledkeznünk ebben a cikkben, mert nekik is tudniuk kell, hogyan kell viselni a loafereket, hol kell viselniük, és egyáltalán kell-e viselniük. Mindjárt el is magyarázzuk!

A férfiak esetében a loaferek sétálócipőnek számítanak, de könnyen kombinálhatod őket akkor is, ha az üzleti alkalmi öltözködési kódon belül kell mozognod. Itt érdemes olyan férfi loaferekhez nyúlni, mint a penny loafers (nagyon alap, egyszerű és minimalista), a tassel loafers (bojtos loafer) vagy a horse-bit loafers (nagy sárgaréz csatos részlettel kiegészítve).

És bár nehéz ezt így leírni, de sok úriember úgy gondolja, hogy a férfi loaferek az idősebb generáció cipői és ezért teljesen lemondtak róluk (most már érted a kifejezést: hordják-e).

Nos, ha van otthon egy férfi, aki megtalálta az utat hozzájuk, akkor térjünk rá a lényegre, hogyan kell loafert viselni. A férfi változatnál talán a leginkább fontos kérdés: zoknival vagy zokni nélkül? Véleményünk egyöntetű: száz százalék, hogy zoknival, ha jól választottál! Nemcsak higiéniai okokról beszélünk itt, de a sós izzadság és a bőr kombinációja sem éppen ideális a cipő élettartama szempontjából.

Ha úgy döntöttél, hogy ezeken a vizeken evezel, mindenképpen nézd meg a teljes választékot a www.robelshoes.hu webáruházunkban, ahol a legjobb darabokat válogatjuk össze neked, legyen szó akár férfi, akár női cipőről.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió